Mikrobiální kontaminace piva v průběhu skladování – Bc. Zbyněk Zemánek
Bc. Zbyněk Zemánek
Master's thesis
Mikrobiální kontaminace piva v průběhu skladování
Microbiological Contamination of Beer During Storage
Abstract:
Diplomová práce se věnuje mikrobiální kontaminací piva během skladování. Teoretická část se zaobírá stáčením piva do různých obalových materiálů a skladování piva. Popisuje mikroorganismy způsobující kontaminaci piva, ve kterých jsou zahrnuty např. bakterie mléčného kvašení, divoké kvasinky nebo plísně. Dále se zaměřuje na způsoby eliminace těchto mikroorganismů a v poslední kapitole na systém HACCP …moreAbstract:
This thesis pushes ahead the microbiological contamination of beer during storage. The theoretical part deals with the beer racking to different packaging materials and beer storage. It describes microorganisms which bring on beer contamination. For example Lactic acid bacteria, Wild yeast or molds are included there. Further it focuses on methods to eliminate these microorganisms. The experimental …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Reader: Vladimír Čejna, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Změny mikrobiální kontaminace vajec v průběhu skladování
Aneta Zemanová -
Mikrobiální kontaminace a její změny v průběhu skladování baleného výsekového masa
Kateřina Cholastová -
Vizuální identita PiTy BEER
Tereza Matoušková