Mikrobiální kontaminace piva v průběhu skladování – Bc. Zbyněk Zemánek
Bc. Zbyněk Zemánek
Diplomová práce
Mikrobiální kontaminace piva v průběhu skladování
Microbiological Contamination of Beer During Storage
Anotace:
Diplomová práce se věnuje mikrobiální kontaminací piva během skladování. Teoretická část se zaobírá stáčením piva do různých obalových materiálů a skladování piva. Popisuje mikroorganismy způsobující kontaminaci piva, ve kterých jsou zahrnuty např. bakterie mléčného kvašení, divoké kvasinky nebo plísně. Dále se zaměřuje na způsoby eliminace těchto mikroorganismů a v poslední kapitole na systém HACCP …víceAbstract:
This thesis pushes ahead the microbiological contamination of beer during storage. The theoretical part deals with the beer racking to different packaging materials and beer storage. It describes microorganisms which bring on beer contamination. For example Lactic acid bacteria, Wild yeast or molds are included there. Further it focuses on methods to eliminate these microorganisms. The experimental …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Oponent: Vladimír Čejna, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Změny mikrobiální kontaminace vajec v průběhu skladování
Aneta Zemanová -
Mikrobiální kontaminace a její změny v průběhu skladování baleného výsekového masa
Kateřina Cholastová -
Vizuální identita PiTy BEER
Tereza Matoušková