Význam proteolytických enzymů v procesu zrání masa – Jana Buchtová
Jana Buchtová
Bakalářská práce
Význam proteolytických enzymů v procesu zrání masa
The importance of proteolytic enzymes in the process of meat ageing
Anotace:
Proces zrání masa lze obecně označit jako přeměnu svaloviny zvířat v maso. Při tomto procesu dochází k typickým technologickým, organoleptickým, biochemickým a fyzikálním změnám, které jsou u masa vyžadovány a nastávají v mase po porážce zvířete. V současnosti probíhají různé výzkumy, jež se zabývají touto problematikou a naznačují, že zrání masa je složitý děj, při kterém se uplatňují některé endogenní …víceAbstract:
The aging process of meat can generally be described as the transformation of animal muscle into meat. This process involves the typical technological, organoleptic, biochemical and physical changes required and occurring in meat after slaughter. Various studies are currently underway to address this issue and suggest that meat aging is a complex process in which some endogenous proteases are involved …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
- Oponent: Nicole Lebedová, Ing., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BUCHTOVÁ, Jana. \textit{Význam proteolytických enzymů v procesu zrání masa}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/7lv3hl/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Proteolytic control of transcriptional repressor in Arabidopsis thaliana
Meriam KVASHYLAVA -
Proteolytické enzymy helmintů
Vlastimila Hrabalová -
Identifikace, charakterizace a porovnání vybraných proteolytických enzymů prachových a parazitických roztočů Dermatophagoides pteronyssinus a Varroa destructor
Katarína Orsághová -
Faktory ovlivňující průběh postmortální změn v mase
Michaela Seilerová -
Vliv postmortálních změn u masa býků českého strakatého skotu na parametry kvality masa
Kristýna Najmanová -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Vliv postmortálních změn u masa býků českého strakatého skotu na parametry kvality masa
Kristýna Najmanová -
Změny při tepelné úpravě masa
Jana Koudelková
Název
Vložil
Vloženo
Práva