Bc. Iva Peníšková

Diplomová práce

Vliv pridavku furcellaranu a draselnych tavicich soli na konzistenci tavenych syru

The effect of the addition of furcellaran and potassium emulsifying salts on the consistency of processed cheeses
Anotace:
Cilem teto diplomove prace bylo zjisteni vlivu pouziti furcellaranu a draselnych tavicich soli s ruznou delkou fosforecnanoveho retezce na konzistenci tavenych syru. Modelove vzorky tavenych syru byly vyrobeny s obsahem 40 % (w/w) susiny a 50 % (w/w) tuku v susine, lisici se zastoupenim draselnych tavicich soli (hydrogen fosforecnan draselny K2HPO4, difosforecnan draselny K4P2O7 a trifosforecnan pentadraselny …více
Abstract:
The aim of this thesis was to investigate the effect of furcellaran and potassium emulsifying salts with different phosphate chain lengths on the consistency of processed cheese. Model samples of processed cheeses were made with 40 % (w/w) dry matter and 50 % (w/w) fat in dry matter contents, differing in the presence of potassium emulsifying salts (potassium hydrogen phosphate K2HPO4, potassium diphosphate …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Peníšková, Iva. Vliv pridavku furcellaranu a draselnych tavicich soli na konzistenci tavenych syru. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe