Vliv pridavku furcellaranu a draselnych tavicich soli na konzistenci tavenych syru – Bc. Iva Peníšková
Bc. Iva Peníšková
Diplomová práce
Vliv pridavku furcellaranu a draselnych tavicich soli na konzistenci tavenych syru
The effect of the addition of furcellaran and potassium emulsifying salts on the consistency of processed cheeses
Anotace:
Cilem teto diplomove prace bylo zjisteni vlivu pouziti furcellaranu a draselnych tavicich soli s ruznou delkou fosforecnanoveho retezce na konzistenci tavenych syru. Modelove vzorky tavenych syru byly vyrobeny s obsahem 40 % (w/w) susiny a 50 % (w/w) tuku v susine, lisici se zastoupenim draselnych tavicich soli (hydrogen fosforecnan draselny K2HPO4, difosforecnan draselny K4P2O7 a trifosforecnan pentadraselny …víceAbstract:
The aim of this thesis was to investigate the effect of furcellaran and potassium emulsifying salts with different phosphate chain lengths on the consistency of processed cheese. Model samples of processed cheeses were made with 40 % (w/w) dry matter and 50 % (w/w) fat in dry matter contents, differing in the presence of potassium emulsifying salts (potassium hydrogen phosphate K2HPO4, potassium diphosphate …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Peníšková, Iva. Vliv pridavku furcellaranu a draselnych tavicich soli na konzistenci tavenych syru. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Vybrané vlastnosti tavených sýrů s přídavkem draselných tavicích solí
Kristýna Šantová -
Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování
Eva Janošíková -
Vliv přídavků kappa-karagenanu a draselných tavicích solí na vybrané vlastnosti tavených sýrů
Pavla Šubertová -
Vybrané směsi sodných a draselných tavicích solí a jejich vliv na konzistenci tavených sýrů
Tereza Pakhofferová -
Vliv furcellaranu a kappa-karagenanu na konzistenci tavených sýrů s přídavkem draselných solí
Natálie Lyčková -
Hydrokoloidy a jejich vliv na vlastnosti smetanových krémů
Šimon Borek -
Vliv Furcellaranu na konzistenci roztíratelných tvarohových sýrů
Markéta Suchánková -
Vliv furcellaranu a kappa-karagenanu na konzistenci tavených sýrů s přídavkem draselných solí
Natálie Lyčková