Využití vybraných mikroorganismů k ošetření osiva a ochraně rostlin hrachu setého a sóji luštinaté v ekologickém zemědělství – Bc. Karolina Nejedlová
Bc. Karolina Nejedlová
Diplomová práce
Využití vybraných mikroorganismů k ošetření osiva a ochraně rostlin hrachu setého a sóji luštinaté v ekologickém zemědělství
Use of selected microorganisms for seed treatment and plant control of field pea and soybean in organic farming
Anotace:
Luskoviny díky své schopnosti poutat vzdušný dusík sehrávají klíčovou roli v osevních postupech v ekologickém zemědělství. Zatímco hrách setý patří v ekologickém zemědělství k tradičně pěstovaným luskovinám, pěstování sóji luštinaté je v ekologickém systému spíše na počátku. Problémem při pěstování luskovin je jejich náchylnost vůči chorobám a škůdcům. Platí to zejména pro ekologické zemědělství, kde …víceAbstract:
Legumes play a key role in crop rotation practices in organic farming due to their ability to bind atmospheric nitrogen. While peas are among the traditionally cultivated legumes in organic agriculture, the cultivation of soybeans is still in its early stages within organic systems. A challenge in legume cultivation is their susceptibility to diseases and pests. This is especially true for organic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 5. 2024
- Vedoucí: prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc.
- Oponent: Petr Konvalina, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NEJEDLOVÁ, Karolina. \textit{Využití vybraných mikroorganismů k~ošetření osiva a~ochraně rostlin hrachu setého a~sóji luštinaté v~ekologickém zemědělství}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/7ocncv/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / specializace:
Zemědělství a rozvoj venkova / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Pohled veřejnosti na ekologické zemědělství, kvalitu bioproduktů a preference k jejich nákupu v jižních Čechách
Veronika Tázlerová -
Právní rámec ekologického zemědělství a kvality biopotravin
Adéla Tichá -
Posouzení kvality organických hnojiv a kalů z čistíren odpadních vod a možnosti jejich využití v ekologickém zemědělství
Mojmír Koščo -
Srovnání kvality mléka v ekologickém a konvenčním zemědělství, zjištění možného vlivu výživy a prostředí na tyto hodnoty
Lenka Jungová -
Produkce a kvalita konzumních vajec v konvenčním a ekologickém zemědělství
Kristýna Jančeová -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Biogas production as a strategic way of urban waste management in Lagos, Nigeria: Case study of Olusun landfill
Temitayo Oladeji -
Analysis of the development potential of organical production in Russia
Kristina Razmyslova
Název
Vložil
Vloženo
Práva