Jan Dřímal
Bachelor's thesis
Využití enologických taninů při výrobě vína
Usage of oenology tannins in the process of wine making
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá použití enologických taninů při výrobě vína. V úvodní teoretické sekci jsou charakterizovány fenolické látky, které jsou nezbytné pro pochopení problematiky taninů. Je zde také rozebráno téma působení fenolických látek na lidský organismus. Ve experimentální části pracuji se vzorky vín pocházející ze Zámeckého vinařství Bzenec. Zde mám k dispozici 5 vzorků vína ročníku …moreAbstract:
This thesis pursues the usage of oenology tannins in the process of wine making. In the theoretical part the phenolics are defined, because they are essential to understanding the tannins. There is also the influence of phenolics on human organism examined.In the experimental part I work with some wine samples coming from Zámecké vinařství Bzenec. There are five wine samples from 2014 available. A …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 6. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 20. 6. 2016
- Supervisor: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
- Reader: Jiří Těthal, Mgr. Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
The Complexity of Smart Services and Structure of the Smart City
Sok Dina -
Complexity of Sentence Structure in Harry Potter and the Philosopher's Stone and Harry Potter and the Deathly Hallows
Martina Růžičková -
Position of the Krasnodar Region Wine Industry in the International Market
Evgeniia Chekova -
Technologie výroby vína pomocí řízené a spontánní fermentace
Hana Svobodová -
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák -
Porovnání technologie řízené mikrooxidace a výroby vín v sudech.
Julie Londová -
Vinařské obce Strážnice, Petrov a Sudoměřice
Martin Šachinger -
Vliv použitých kvasinek na aromatický profil výsledného vína u odrůdy Sauvignon blanc.
Lenka Havelková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights