Mgr. Svatava Bischofová, Ph.D.

Disertační práce

Vitamin D v potravinách a stanovení jeho dietární expozice v ČR

Dietary sources of vitamin D and their contribution to the total dietary exposure in the Czech Republic
Anotace:
Dietární zdroje vitaminu D hrají klíčovou roli v době, kdy se vlivem limitujících faktorů, ať už vnějšího prostředí nebo na straně jednotlivce, nelze plně spoléhat na jeho endogenní syntézu v kůži. Cílem práce je proto popsat, jaké jsou hlavní zdroje vitaminu D v obvyklé stravě české populace straší čtyř let (bez zahrnutí doplňků stravy), a určit, jak tyto zdroje pokrývají současná doporučení pro jeho …více
Abstract:
Dietary sources of vitamin D play a key role in a time when due to limiting factors, whether outside or on the individual's side, one cannot fully rely on its endogenous skin synthesis. The aim of the thesis is therefore to describe the main sources of vitamin D in the usual diet of the Czech population older than four years (excluding food supplements) and to determine how these sources cover current …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 3. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 5. 2020
  • Vedoucí: Mgr. Martin Forejt, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D., doc. MUDr. Pavel Dlouhý, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta