Tradiční způsoby technologického zpracování ovoce z extenzivních výsadeb jako součást kulturního dědictví. – Daniela Malenová
Daniela Malenová
Bachelor's thesis
Tradiční způsoby technologického zpracování ovoce z extenzivních výsadeb jako součást kulturního dědictví.
Traditional methods of technological processing of fruit from extensive plantings as part of the cultural heritage
Anotácia:
Tato práce se zabývá nejčastěji používanými technologickými způsoby zpracování ovoce, pocházejícího z extenzivních sadů. Popisuje vhodnost využití těchto způsobů u jednotlivých pěstovaných ovocných druhů v mimoprodukčním ovocnictví. Částečně mapuje zpracovatele sklizně z extenzivních výsadeb a dostupnost produktů na trhu. Jedna experimentální část je věnována laboratornímu vyhodnocení obsahu základních …viacAbstract:
This work deals with the most frequently used technological methods of fruit processing originating from extensive orchards. It describes the suitability of the use of these methods for individual cultivated fruit species in non-productive fruit growing. It partially maps harvest processors from extensive plantings and the availability of products on the market. One experimental part is devoted to …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Mgr. Radoslav Vlk, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MALENOVÁ, Daniela. \textit{Tradiční způsoby technologického zpracování ovoce z~extenzivních výsadeb jako součást kulturního dědictví.}. Online. Bakalárska práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/7q5ujn/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticultural Engineering / Horticulture
Práce na příbuzné téma
-
Vliv aplikace brassinosteroidů a přípravku Atonik na jakostní ukazatele salátu hlávkového pěstovaného v různých vláhových podmínkách (laboratorní stanovení vitamínu C, vlákniny, sušiny a dusičnanů)
Eliška Princová -
Recyklace Li-ion baterií s využitím odpadní kyseliny ze zpracování použitých Pb-akumulátorů
Tomáš Balický -
Kyselina chlorogenová a její změny při zpracování kávových zrn
Barbora Martincová -
Stanovení organických kyselin v kávě s ohledem na technologii zpracování
Martina Tůmová