Netradiční druhy masa a jejich využití pro potravinářské účely – Romana Veselá
Romana Veselá
Bachelor's thesis
Netradiční druhy masa a jejich využití pro potravinářské účely
Non-traditional meats and their use for food purposes
Anotácia:
Tato práce se zabývá netradičními druhy masa a jejich využitím pro potravinářské účely. Konkrétně pojednává o pěti druzích, a to krokodýl, pštros, buvol, lama a kapybara. Tyto druhy masa jsou vhodné jako alternativa k masům běžně konzumovaným, ale i jako zpestření jídelníčku. V některých případech jsou zdravější, nutričně hodnotnější, dieteticky vhodnější a chuťově atraktivnější. Jejich nevýhodou je …viacAbstract:
This thesis deals with non-traditional meats and their use for food purposes. Specifically, there are 5 species, namely crocodile, ostrich, buffalo, llama and capybara. These meats are suitable as an alternative to commonly consumed meats, but also as a dietary diversification. In some cases, they are healthier, more nutritious, more dietetically appropriate and more appealing in terms of taste. Their …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
- Vedúci: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Palásek, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Aktuální problematika zpracování drobů do masných výrobků na tuzemském a světovém trhu
Vojtěch Sečkař -
Analýza vybraných mateřských vlastností bahnic a porodní hmotnosti jehňat na přežitelnost jehňat, jejich růstové schopnosti a ukazatele jatečné hodnoty
Marek Mach -
Technologické vyhodnocení výroby masného výrobku z masa kuřat krmených přídavkem kmínu kořenného v porovnáním s masným výrobkem s přídavkem kmínu do díla
Tereza Radová -
Porovnání jakosti komerčního výrobku a masného výrobku bez přídatných látek
Alena Světlíková -
Parazité lam rodu Lama a Vicugna
Veronika Houzarová -
Podnikatelský plán: Kreativní kavárna "Lama & Želva"
Ilona Dimmerova -
The Future of Virtual Backgrounds in Filmmaking
Riyana Lama -
Využití esenciálních olejů a jejich kombinací v ochraně proti patogenním organismům při skladování zeleniny
Lama Alpaka