Bc. Martin Babič
Master's thesis
Champagne versus Morava
Champagne versus Moravia
Abstract:
Diplomová práce se zabývá porovnáním vinařských oblastí Champagne a Morava jako celku. V literární části jsou podrobně popsány jednotlivé vinařské regiony, jejich historie, geografie, legislativní náležitosti, klimatické a půdní podmínky, odrůdová skladba, řádné výrobní postupy aj. Cílem bylo porovnat proslulou vinařskou oblast Champagne, která je etalonem nejlepších bublinek světa, s Moravou. Dále …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the comparison of Champagne and Moravian wine regions as a complex. In the literary part are described in detail the individual wine regions, their history, geography, legislative elements, climatic and soil conditions, varietal composition, good production methods etc. The aim was to compare the famous wine region of Champagne, which is the standard of the best bubbles …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Možnosti výroby ciderů sekundární fermentací ovocných vín
Ondřej Novotný -
Vliv konzervančních přípravků na průběh sekundární fermentace u modelových čirokových siláží
Lucie Hronová -
Porovnání analytických a senzorických vlastností vín před a po sekundární
Kamil Prokeš -
Výběr a implementace informačního systému
Petr Cichra