Technologie výroby plísňových sýrů – Lukáš Navrátil
Lukáš Navrátil
Bakalářská práce
Technologie výroby plísňových sýrů
The Production Technology of Mold Cheeses
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na technologii výroby plísňových sýrů, a to jak sýry s plísní uvnitř hmoty, tak sýry s plísní na povrchu. Jsou zde popsány suroviny potřebné k výrobě plísňových sýrů, konkrétně mléko včetně základních poznatků o jeho složení, dále mlékařské a plísňové kultury, syřidla a přídatné látky napomáhající úspěšné výrobě sýrů. Následně je v práci popsáno rozdělení plísňových …víceAbstract:
This bachelor's thesis is focused on the production technology of mold cheeses, both cheeses with mold inside the matter (so-called blue cheeses) and cheeses with mold on the surface (so-called soft-ripened cheeses). It describes the raw materials needed for the production of mold cheeses, namely milk, including basic knowledge about its composition, as well as dairy and mold cultures, rennet and additives …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 3. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza marketingového mixu produktu Nowaco Předsmažený obalovaný sýr
Jan Valečka -
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl -
Atraktivní nezrající sýr - projekt pro školní poloprovoz
Lucie Slančíková -
Sýr jako dárkový předmět
Pavel NOVÁK -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková