Bc. Tomáš PLACHÝ

Master's thesis

Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů

Utilization of Protein Slaghterhouse By-products for Production of Gelatins and Hydrolysates
Abstract:
Diplomová práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zabývá charakterizací ved-lejších jatečních produktů a popisuje běžné nakládání s nimi. Druhá, experimentální část, popisuje experiment, ve kterém byly využity hovězí šlachy pro extrakci želatin/hydrolysátů za pomoci enzymu POLARZYME 6.0 T (Novozymes ? Dánsko). Cílem práce bylo ohod-notit vliv různých typů šlach (jako vstupní suroviny) na …more
Abstract:
The master thesis is divided into two parts. The theoretical part deals with characterization of slaughterhouse by-products and describes usual treatment of this material. The second, experimental part, describes the experiment, in which cattle tendons were utilized for ex-traction of gelatines/hydrolysates by use of enzyme POLARZYME 6.0 T (Novozymes ? Denmark). The aim was to evaluate the factor of …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2012
Accessible from:: 14. 5. 2012

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

PLACHÝ, Tomáš. Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2012

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 14. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe