Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů – Bc. Tomáš PLACHÝ
Bc. Tomáš PLACHÝ
Master's thesis
Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů
Utilization of Protein Slaghterhouse By-products for Production of Gelatins and Hydrolysates
Abstract:
Diplomová práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zabývá charakterizací ved-lejších jatečních produktů a popisuje běžné nakládání s nimi. Druhá, experimentální část, popisuje experiment, ve kterém byly využity hovězí šlachy pro extrakci želatin/hydrolysátů za pomoci enzymu POLARZYME 6.0 T (Novozymes ? Dánsko). Cílem práce bylo ohod-notit vliv různých typů šlach (jako vstupní suroviny) na …moreAbstract:
The master thesis is divided into two parts. The theoretical part deals with characterization of slaughterhouse by-products and describes usual treatment of this material. The second, experimental part, describes the experiment, in which cattle tendons were utilized for ex-traction of gelatines/hydrolysates by use of enzyme POLARZYME 6.0 T (Novozymes ? Denmark). The aim was to evaluate the factor of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2012
Accessible from:: 14. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PLACHÝ, Tomáš. \textit{Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/7t6ye1/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
PLACHÝ, Tomáš. Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 14. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Materials Technology / Polymer Engineering
Theses on a related topic
-
Využití vedlejších jatečních produktů v masném průmyslu
Denisa SMÉKALOVÁ -
Rybí kolagen jako netradiční surovina pro přípravu želatina hydrolysátu
Barbora Nesládková -
Příprava a modifikace vlastností flmů na bázi chitosan/želatina
Rostislav Vlasák -
Želatina - vlastnosti, metody charakterizace a její použití v potravinářském a farmaceutickém průmyslu
Lenka HRDOVÁ -
Testování nově syntetizovaného lokálního hemostatika na bázi membrány ze směsi želatiny a mikrodisperzní oxidované celulózy na modelu parciální nefrektomie u laboratorního potkana
Noemi Arači -
Zpracování odpadních kolagenních tkání na želatiny a hydrolysáty
Anna Skočíková