Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů – Bc. Tomáš PLACHÝ
Bc. Tomáš PLACHÝ
Master's thesis
Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů
Utilization of Protein Slaghterhouse By-products for Production of Gelatins and Hydrolysates
Anotácia:
Diplomová práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zabývá charakterizací ved-lejších jatečních produktů a popisuje běžné nakládání s nimi. Druhá, experimentální část, popisuje experiment, ve kterém byly využity hovězí šlachy pro extrakci želatin/hydrolysátů za pomoci enzymu POLARZYME 6.0 T (Novozymes ? Dánsko). Cílem práce bylo ohod-notit vliv různých typů šlach (jako vstupní suroviny) na …viacAbstract:
The master thesis is divided into two parts. The theoretical part deals with characterization of slaughterhouse by-products and describes usual treatment of this material. The second, experimental part, describes the experiment, in which cattle tendons were utilized for ex-traction of gelatines/hydrolysates by use of enzyme POLARZYME 6.0 T (Novozymes ? Denmark). The aim was to evaluate the factor of …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2012
Zverejniť od: 14. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PLACHÝ, Tomáš. Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 14. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Materials Technology / Polymer Engineering
Práce na příbuzné téma
-
Využití vedlejších jatečních produktů v masném průmyslu
Denisa SMÉKALOVÁ -
Rybí kolagen jako netradiční surovina pro přípravu želatina hydrolysátu
Barbora Nesládková -
Příprava a modifikace vlastností flmů na bázi chitosan/želatina
Rostislav Vlasák -
Želatina - vlastnosti, metody charakterizace a její použití v potravinářském a farmaceutickém průmyslu
Lenka HRDOVÁ -
Testování nově syntetizovaného lokálního hemostatika na bázi membrány ze směsi želatiny a mikrodisperzní oxidované celulózy na modelu parciální nefrektomie u laboratorního potkana
Noemi Arači -
Zpracování odpadních kolagenních tkání na želatiny a hydrolysáty
Anna Skočíková