Bc. Tomáš PLACHÝ

Master's thesis

Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů

Utilization of Protein Slaghterhouse By-products for Production of Gelatins and Hydrolysates
Anotácia:
Diplomová práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zabývá charakterizací ved-lejších jatečních produktů a popisuje běžné nakládání s nimi. Druhá, experimentální část, popisuje experiment, ve kterém byly využity hovězí šlachy pro extrakci želatin/hydrolysátů za pomoci enzymu POLARZYME 6.0 T (Novozymes ? Dánsko). Cílem práce bylo ohod-notit vliv různých typů šlach (jako vstupní suroviny) na …viac
Abstract:
The master thesis is divided into two parts. The theoretical part deals with characterization of slaughterhouse by-products and describes usual treatment of this material. The second, experimental part, describes the experiment, in which cattle tendons were utilized for ex-traction of gelatines/hydrolysates by use of enzyme POLARZYME 6.0 T (Novozymes ? Denmark). The aim was to evaluate the factor of …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2012
Zverejniť od: 14. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

PLACHÝ, Tomáš. Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 14. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe