Markéta PŘEDOTOVÁ

Bachelor's thesis

Soli kyseliny L-glutamové a jejich možné nežádoucí účinky na lidský organismus

L-glutamic acid salts and their possible side effects on the human body
Abstract:
Soli L-glutamové kyseliny pro svou jedinečnou schopnost zlepšovat chuť pokrmů nabyly za poslední roky na popularitě. S rozšiřováním těchto přídatných látek do kuchyní po celém světě se začaly rozšiřovat i informace o jejich možné a dosti závažné toxicitě na lidský organismus. Bakalářská práce je založena na rešerši z převážně zahraniční odborné literatury, jejíž cílem je představit problematiku glutamátů …more
Abstract:
L-glutamic acid salts have gained popularity in recent years due to their unique ability to improve the taste of the food. With the spread of these food additives to kitchens around the world, information about their possible and quite serious toxicity to the human body have begun to spread. The bachelor thesis is based on a review of mostly foreign scientific articles, which aims to introduce the …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Pavel Krystyník, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

PŘEDOTOVÁ, Markéta. Soli kyseliny L-glutamové a jejich možné nežádoucí účinky na lidský organismus. Ústí nad Labem, 2022. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Přírodovědecká fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Přírodovědecká fakulta

JAN EVANGELISTA PURKYNĚ UNIVERSITY IN ÚSTÍ NAD LABEM

Faculty of Science

Bachelor programme / field:
Chemistry / Toxicology and Hazardous Waste Analysis

Theses on a related topic