Analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv – Bc. Jiří Prokop
Bc. Jiří Prokop
Master's thesis
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv
Analytical and sensory evaluation of varietal fruit juices
Abstract:
Tato diplomová práce na téma analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv se zabývá analytickým a senzorickým hodnocením odrůdových ovocných šťáv se zaměřením na jablka a hrušky. Literární přehled pojednává o ovoci a rozčleňuje ho do základních kategorií. Podrobněji popisuje jablka a hrušky. V této části je popsána výroba ovocných šťáv a jednotlivé technologické kroky používané při výrobě …moreAbstract:
This diploma thesis on the topic of analytical and sensory evaluation of varietal fruit juices deals with the analytical and sensory evaluation of varietal fruit juices with a focus on apples and pears. The literature review deals with fruit and devides it into basic categories, and describes apples and pears in more detail. This part describes the production of fruit juices and individual technological …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
- Reader: Miroslav Vachůn, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Thermo-mechanical Properties, Solvent Retention Capacity and Sensory Quality of Composite Teff-wheat Flour
Tomáš David -
Effect of Formulation on Physico-chemical and Sensory Properties of Beer
Brem Sam -
Analýza ovocných destilátů
Klára Krejčíková -
Chemické složení a senzorické vlastnosti domácích a komerčních ovocných destilátů
Ilona KOLLÁROVÁ -
Využití membránových separací při přípravě a úpravě ovocných šťáv
Aleksandra Shipilova -
Určení objemové hmotnosti vybraných odrůd jablek a hrušek
Eliška Kosíková -
Antoxidacní aktivita u vybraných odrud jablek a hrušek
Petra Kotačková