Analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv – Bc. Jiří Prokop
Bc. Jiří Prokop
Diplomová práce
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv
Analytical and sensory evaluation of varietal fruit juices
Anotace:
Tato diplomová práce na téma analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv se zabývá analytickým a senzorickým hodnocením odrůdových ovocných šťáv se zaměřením na jablka a hrušky. Literární přehled pojednává o ovoci a rozčleňuje ho do základních kategorií. Podrobněji popisuje jablka a hrušky. V této části je popsána výroba ovocných šťáv a jednotlivé technologické kroky používané při výrobě …víceAbstract:
This diploma thesis on the topic of analytical and sensory evaluation of varietal fruit juices deals with the analytical and sensory evaluation of varietal fruit juices with a focus on apples and pears. The literature review deals with fruit and devides it into basic categories, and describes apples and pears in more detail. This part describes the production of fruit juices and individual technological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
- Oponent: Miroslav Vachůn, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Thermo-mechanical Properties, Solvent Retention Capacity and Sensory Quality of Composite Teff-wheat Flour
Tomáš David -
Effect of Formulation on Physico-chemical and Sensory Properties of Beer
Brem Sam -
Effect of dry and wet ageing on the physical and sensory quality of common eland meat.
Glindys Virginia Luciano Martinez -
Analýza ovocných destilátů
Klára Krejčíková -
GC/MS analýza aromat pro úpravu ovocných destilátů
Filip KOPA -
Chemické složení a senzorické vlastnosti domácích a komerčních ovocných destilátů
Ilona KOLLÁROVÁ