Využití geneticky modifikovaných odrůd řepky olejné a její srovnání s klasickými odrůdami – Lucie VYHLASOVÁ, DiS.
Lucie VYHLASOVÁ, DiS.
Bakalářská práce
Využití geneticky modifikovaných odrůd řepky olejné a její srovnání s klasickými odrůdami
The use of Genetically Modified Cultivars of Oilseed Rape and its Comparison with Conventional Varieties
Abstract:
This thesis focuses on the comparison of genetically modified oilseed rape from the classic oilseed rape. The thesis deals with characteristics of oilseed rape, composition, types and forms of cultivation, use in food and nonfood industry. It mentioned the history of genetic modification from the classical and general view of oilseed rape. Thesis described the use of genetically modified GM oilseed …víceAbstract:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na porovnání geneticky modifikované řepky olejky od klasické řepky. Práce se věnuje charakteristice řepky olejky, složení, druhům a formám pěstování, využitím v oblasti potravinářské a nepotravinářské. Je zmíněna historie genetické modifikace z klasického a všeobecného pohledu řepky olejky. Je uvedeno využití geneticky modifikované řepky, pěstování, legislativa, rizika …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VYHLASOVÁ, Lucie. \textit{Využití geneticky modifikovaných odrůd řepky olejné a její srovnání s klasickými odrůdami}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/7y4d1h/.
Jak správně citovat práci
VYHLASOVÁ, Lucie. Využití geneticky modifikovaných odrůd řepky olejné a její srovnání s klasickými odrůdami. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Geneticky modifikované organismy a veřejnost
Magdaléna TENGLEROVÁ -
Geneticky modifikované organismy ve výživě hospodářských zvířat
Diana Cernei -
Geneticky modifikované organismy v potravinářství
Michaela Voborníková -
Geneticky modifikované organismy a jejich etické souvislosti
Tereza Slezáčková -
Nakládání s geneticky modifikovanými organismy a genetickými produkty
Kateřina Friedlová -
Rozdílné přístupy k potravinám obsahujícím geneticky modifikované plodiny
Alexander Sorokin -
Geneticky modifikované organismy a utváření názorů na ně
Nikola VODIČKOVÁ -
Regulace a restrikce geneticky modifikovaných plodin v EU
František Polák