Stanovení biogenních aminů ve vínech odebraných v oblasti Morava – Bc. Tereza Koláčková
Bc. Tereza Koláčková
Master's thesis
Stanovení biogenních aminů ve vínech odebraných v oblasti Morava
Determination of the Content of Biogenic Amines in Wines Collected in Moravia Region
Abstract:
Diplomová práce se zabývá stanovením pH a osmi biogenních aminů histamin (HIM), kadaverin (CAD), putrescin (PUT), tyramin (TYM), tryptamin (TRM), fenylethy-lamin (PEA), spermidin (SPD) a spermin (SPN) ve vínech odebraných z vinařské oblasti Morava. Teoretická část je zaměřena na charakterizaci a možnosti vzniku biogenních aminů při výrobě vína a praktická část se zabývá samotným stanovením pH a biogenních …moreAbstract:
This thesis deals with the determination of pH and eight biogenic amines histamine (HIM), cadaverine (CAD), putrescine (PUT), tyramine (TYM), tryptamine (TRM) phenylethylamine (PEA), spermidine (SPD) and spermine (SPN) in wines collected in wine region of Moravia. The theoretical part is focused on the characterization and the possibility of formation biogenic amines in wine production and the practical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2016
Accessible from:: 11. 5. 2016
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Koláčková, Tereza. Stanovení biogenních aminů ve vínech odebraných v oblasti Morava. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 11. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Biogenní aminy v pivu
Matěj Zima -
Inhibiční působení protektivních kultur na bakterie rodu \kur{Staphylococcus} produkující biogenní aminy
Adéla Žalková -
Biogenní aminy v pivu
Dagmar Čiháková -
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Redukce obsahu biogenních aminů bakteriemi mléčného kvašení
Eva Horníková -
Produkce biogenních aminů bakteriálními izoláty mléčného kvašení z procesu výroby piva
Veronika Mandová -
Analýza vín originální certifikace z vinařské oblasti Morava
Ondřej Němeček