Změny mikrobiologické jakosti ochucených olivových olejů v průběhu skladování – Bc. Tereza Soumarová
Bc. Tereza Soumarová
Diplomová práce
Změny mikrobiologické jakosti ochucených olivových olejů v průběhu skladování
Changes in the microbiological quality of flavoured olive oils during storage
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá změnou mikrobiologické jakosti ochucených olivových olejů během skladování. Teoretická část je zaměřena na výrobu, složení olivového oleje a jeho blahodárné účinky na zdraví. Dále na optimální podmínky skladování olivového oleje a mikrobiální kvalitu, která může být ovlivněna druhem ochucení. V praktické části se práce věnuje mikrobiologickým rozborům ochucených olivových …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the change of microbiological quality of flavoured olive oils during storage. The theoretical part is focused on the production composition of olive oil and its beneficial effects on health. It describes the optimal storage conditions for olive oils and the microbial quality which can be affected by the type of flavouring. In the practical part the work deals with microbiological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Oponent: Michal Kosař, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Jakostní parametry olivového ochuceného oleje
Anna Cihlářová -
Jakostní parametry olivového oleje v závislosti na době skladování
Tereza Brettfeldová -
Mikroorganismy v pivovarnictví
Kateřina Lehocká -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Významné mikroorganismy a dynamika jejich počtů v průběhu skladování tvarohu a vybraných výrobků z něj
Ludmila Košarišťanová -
Psychrotrofní mikroorganismy jako původci kažení masa a masných výrobků
Marie Hermanová -
Elimination of viruses in garlic (Allium sativum L.) by different methods
Milica Raco