Možnosti použití kryomacerace a nesacharomycetních mikroorganismů při technologii výroby vína – Alena Zbytovská
Alena Zbytovská
Bachelor's thesis
Možnosti použití kryomacerace a nesacharomycetních mikroorganismů při technologii výroby vína
Possibilities of using cryomaceraceae and non-saccharomycetic microorganisms in wine production technology
Anotácia:
Hlavním námětem této bakalářské práce je přiblížení moderních technik kryomacerace a použití nesacharomycetních mikroorganismů v technologii výroby vína. Jedná se o moderní techniky, které se v dnešní době plně rozvíjejí a probíhají mnohé výzkumy a pokusy. Jde o snahu získat co nejlepší profil vína, kde se zcela projeví charakteristika dané odrůdy. V dnešní době se do popředí dostává použití kombinace …viacAbstract:
The main theme of this bachelor thesis is the approach of modern techniques of cryomaceration and utilization of non-carbohydrate microorganism in wine production technology. These are modern techniques that are currently developing and conducting many research and experiments. It is about trying to get the best wine profile, where the characteristics of the variety will manifest. Nowadays, the use …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZBYTOVSKÁ, Alena. \textit{Možnosti použití kryomacerace a~nesacharomycetních mikroorganismů při technologii výroby vína}. Online. Bakalárska práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/80ca5k/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně
Jiří Deml -
Vliv macerace na obsahové látky moštu a vína révy vinné
Ondřej Vachek -
Vliv předfermentační macerace u výroby červených vín
Tadeáš Teplý -
Vliv předfermentační macerace na kvalitu bílých vín
Ondřej Klobása -
Vliv macerace rmutu pří výrobě rosé vín
Libuše Vrbová -
Studená před-fermentační macerace ve výrobě červených vín
Jiří Blasch -
Vliv různých technik studené macerace na obsahové látky vína
Jiří Blasch -
Vliv doby macerace na množství asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné
Stanislav Škrobák