Sledování dynamiky floridzinu a příbuzných sloučenin v jabloních v průběhu vegetačního období – Bc. Barbora Šebková
Bc. Barbora Šebková
Master's thesis
Sledování dynamiky floridzinu a příbuzných sloučenin v jabloních v průběhu vegetačního období
Study of dynamics of phloridzin and related compounds in apple-trees during the vegetation period
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývala vlivem matrice a vegetačního období na koncentraci floridzinu a jemu příbuzných sloučenin ve stromech jabloně domácí (Malus domestica). V teoretické části této práce byly charakterizovány všechny látky, které byly předmětem výzkumu, jejich přítomnost v rostlinách a vliv na zdraví. Dále byly charakterizovány analytické metody vhodné pro analýzu flavonoidů a také vybrané …viacAbstract:
This thesis has dealt with the influence of matrix and vegetation period on concentration of phloridzin and related compounds in apple-trees (Malus domestica). Theoretical part of this work characterized all substances that were the subject of research including their distribution in plants and the impact on health. Moreover, the analytical methods suitable for analysis of flavonoids were characterized …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Jan Táborský, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠEBKOVÁ, Barbora. \textit{Sledování dynamiky floridzinu a příbuzných sloučenin v jabloních v průběhu vegetačního období}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/80dq6g/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Vliv odrůdy a lokality na obsah akrylamidu ve zpracovaných hlízách brambor
Anežka Doležalová -
Využití metody HPLC na hodnocení ovocných šťáv
Kristýna Spurná
Názov
Vložil
Vložené
Práva