Fenomén plýtvání potravin se zaměřením na univerzitní město Olomouc – Bc. Kateřina JAREMČUKOVÁ
Bc. Kateřina JAREMČUKOVÁ
Diplomová práce
Fenomén plýtvání potravin se zaměřením na univerzitní město Olomouc
The phenomenon of food waste with a focus on the university city of Olomouc
Anotace:
Tato práce se zaměřuje na zhodnocení aktuálního přístupu studentů Univerzity Palackého k fenoménem plýtvání potravin. K analýze bylo použito dotazníkové šetření, obsahující otázky na nakupovací návyky, zacházení s odpady a teoretické znalosti. Bylo zjištěno, že studenti problematiku vnímají jako celosvětový problém, který je potřeba řešit a mají ji nejvíce spojenou s vyhazováním potravin spotřebiteli …víceAbstract:
The objective of this thesis is to evaluate the current stance to food waste of University of Palacky's students. The analysis involved a questionnaire, comprised of questions about shopping habits, waste treatment and theoretical knowledge. It was found out that the students perceive the food waste as a global issue, which has to be dealt with. Furthermore, they mostly connected the issue with the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Michal Lehnert, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
JAREMČUKOVÁ, Kateřina. Fenomén plýtvání potravin se zaměřením na univerzitní město Olomouc. Olomouc, 2021. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Geografie / Regionální geografie
Práce na příbuzné téma
-
Fenomén plýtvání potravin se zaměřením na restaurační zařízení
Veronika Mračková -
Plýtvání potravinami jako současný fenomén: otázka efektivního využívání potravin
Jitka Kosová -
Plýtvání potravinami a ztráty potravin v globálním kontextu: případová studie Tesco
Petra RÁŽOVÁ -
Fenomén sdílení potravin v České republice
Tereza KUNDRÁTOVÁ -
Fenomén darování potravin
Petra Petříková -
Percepce generace Z vůči různým intervenčním módům v oblasti plýtvání potravinami
Petr Boháč -
Problematika závislosti na návykových látkách, jejich užívání a prevence u studentů středních škol ve Valašském Meziříčí pohledem metodiků prevence.
Alena Smetanová -
Primární prevence pohledem studentů pedagogické fakulty
Kristýna SÝKOROVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva