Zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin – Bc. Magdaléna KOKTAVÁ
Bc. Magdaléna KOKTAVÁ
Diplomová práce
Zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin
Development of experimental tests in sensory analysis
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin. V teoretické části je pojednáno o definici senzorické analýzy a jejím vý-znamu. V další části se práce zabývá anatomií smyslových orgánů důležitých pro senzoric-kou analýzu a posledním bodem jsou posuzovatelé a jejich výcvik, ve které jsou podrobně-ji rozebrány typy posuzovatelů a zkoušky používané …víceAbstract:
The aim of the thesis was to suggest tests for experimental part of sensory analysis. Defini-tion of sensory analysis, its sense, characterization of sensory organs anatomy are de-scribed in theory. The next part takes care of types of assessors and tests used to their train-ing. There were suggested the tests of taste, smell and vision which can be used for lessons in bachelor or masters level study …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
15127
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOKTAVÁ, Magdaléna. Zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční a senzorická jakost obilninových kaší pro kojence a batolata
Anna Němcová -
Senzorická jakost komerčních výrobků na redukci hmotnosti
Valeriya Bondareva -
Senzorická přijatelnost jogurtů s přídavkem vedlejších produktů potravinářského a zemědělského sektoru
Michaela Plutová -
Zkoušení senzorických schopností posuzovatelů:
Eva Hýsková