Zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin – Bc. Magdaléna KOKTAVÁ
Bc. Magdaléna KOKTAVÁ
Master's thesis
Zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin
Development of experimental tests in sensory analysis
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin. V teoretické části je pojednáno o definici senzorické analýzy a jejím vý-znamu. V další části se práce zabývá anatomií smyslových orgánů důležitých pro senzoric-kou analýzu a posledním bodem jsou posuzovatelé a jejich výcvik, ve které jsou podrobně-ji rozebrány typy posuzovatelů a zkoušky používané …moreAbstract:
The aim of the thesis was to suggest tests for experimental part of sensory analysis. Defini-tion of sensory analysis, its sense, characterization of sensory organs anatomy are de-scribed in theory. The next part takes care of types of assessors and tests used to their train-ing. There were suggested the tests of taste, smell and vision which can be used for lessons in bachelor or masters level study …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier:
15127
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2010
- Supervisor: Ing. Helena Družbíková
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOKTAVÁ, Magdaléna. \textit{Zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/819e31/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KOKTAVÁ, Magdaléna. Zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Nutriční a senzorická jakost obilninových kaší pro kojence a batolata
Anna Němcová -
Senzorická jakost komerčních výrobků na redukci hmotnosti
Valeriya Bondareva -
Senzorická přijatelnost jogurtů s přídavkem vedlejších produktů potravinářského a zemědělského sektoru
Michaela Plutová -
Zkoušení senzorických schopností posuzovatelů:
Eva Hýsková