Veronika Sejbalová

Bachelor's thesis

Produkce, kvalita a technologie zpracování velbloudího masa

Production, quality and technology of camel meat processing
Abstract:
Práce je zaměřena na produkci, kvalitu a technologické zpracování velbloudího masa. Přeprava velbloudů se provádí velmi často na dlouhé vzdálenosti, proto se velbloudi nechávají před porážkou až 24 hodin na jatkách bez příjmu krmiva. U velbloudů se využívá omráčení mechanického nebo užitím elektrického proudu. Po omráčení následuje vykrvení, stažení z kůže, vykolení a následně veterinární prohlídka …more
Abstract:
The thesis focuses on the production, quality and technological processing of camel meat. Since Camels are often transported over long distances, they are not fed as far as 24 hours before the slaughter. For camels, mechanical stunning or the use of a power source is used. Stunning is followed by bleeding, skinning, evisceration and a veterinary examination. Camel meat is a dietary meat with a fat …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Reader: Eva Šnajdarová, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta