Biopotraviny a jejich postavení v potravinovém řetězci – Agáta Václavíková
Agáta Václavíková
Bachelor's thesis
Biopotraviny a jejich postavení v potravinovém řetězci
Organic foods and their position in food chain
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo zjistit, zda má odlišný přístup ekologického zemědělství vliv na výslednou kvalitu mléka. Z množství kvalitativních parametrů byly studovány fyzikálně-chemické vlastnosti, obsah vápníku a těžkých kovů a přítomnost či množství mikroorganizmů. Mezi mléky pocházejícími z ekologického a konvenčního zemědělství se v žádném studovaném parametru nenacházel statisticky významný …moreAbstract:
The aim of the bachelor thesis was to find out whether the different approach of organic farming has an influence on the resulting milk quality. Among a number of quality parameters, physicochemical properties, calcium and heavy metal content and the presence or quantity of microorganisms were studied. There was no statistically significant difference between organic and conventional milk in any of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Václavíková, Agáta. Biopotraviny a jejich postavení v potravinovém řetězci. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Food Technology and Assessment / Food Technology
Theses on a related topic
-
Hodnocení odrůdového sortimentu mrkví v systému ekologického zemědělství
Anna Řičánková -
Senzorická jakost bio a konvenčních eidamských sýrů
Milan STEHLÍK -
Biopotraviny - základ pro rozvoj Eko zemědělství v jednotlivých regionech
Michal Zazvonil -
Analýza trhu biopotravin a trendů stravování v lokalitě Brno-město
Barbora Rybáriková -
Analýza trhu a dostupnost biopotravin v regionu Brno-venkov - Jihomoravský kraj
Petra Hladůvková -
Analýza trhu biopotravin
Aneta Meisnerová -
Analýza trhu s biopotravinami v České republice
Eliška Králová