Mgr. Kateřina Hanáková
Bakalářská práce
Fytoestrogeny v mléce
Phytoestrogens in milk
Anotace:
Fytoestrogeny jsou rostlinné sloučeniny, které se vyskytují v celé řadě potravin, zejména sójových. Snižují riziko osteoporózy, srdečních chorob, rakoviny prsu a menopauzální příznaky. Jako endokrinní disruptory mají i nepříznivé zdravotní účinky. Jestli jsou fytoestrogeny prospěšné nebo škodlivé a v jaké míře, je zatím stále nejasné. Jejich účinky závisí na mnoha aspektech jako je věk a zdravotní …víceAbstract:
Phytoestrogens are plant compounds that occur in a wide variety of foods, most notably soy. They reduce the risk of osteoporosis, heart disease, breast cancer, and menopausal symptoms. Apart from the positive effects, they also have adverse health effects as endocrine disruptors. It is not still clear whether and to what extent phytoestrogens are beneficial or harmful. Their effect depends on many …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2012
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/vk6ee/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 6. 2012
- Vedoucí: doc. Mgr. Tomáš Kašparovský, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Optimization of production process in milk industry
Sujeewa Buddhasiri -
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová