Kvalitativní parametry těstovin z pluchatých pšenic a optimalizace jejich receptur – Bc. Barbora HRDLIČKOVÁ
Bc. Barbora HRDLIČKOVÁ
Diplomová práce
Kvalitativní parametry těstovin z pluchatých pšenic a optimalizace jejich receptur
Quality of hulled wheat pasta and optimalization of its recipes
Anotace:
Diplomová práce se zabývá kvalitativními parametry těstovin z pluchatých pšenic a následně optimalizací jejich receptur. V práci jsou použity vzorky z pšenice jednozrnky Triticum monococcum L., pšenice dvouzrnky Triticum dicoccum Schuebl, pšenice špaldy Triticum spelta L. a komerčně využívané pšenice seté Triticum aestivum L. V diplomové práci je hodnocena pekařská kvalita těchto pšenic. Pro pekařskou …víceAbstract:
The diploma thesis deals with qualitative parameters of hulled wheat pasta and consequently optimization of its recipes. The work uses samples of eincorn Triticum monococcum L.,emmer Triticum dicoccum Schuebl, spelt Triticum spelta L. and commercially used bread wheat Triticum aestivum L. The diploma thesis defines the bakery quality of these kinds of wheat. For bakery quality the Kjeldahl method determined …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Petr Konvalina, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HRDLIČKOVÁ, Barbora. \textit{Kvalitativní parametry těstovin z pluchatých pšenic a optimalizace jejich receptur}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/87q7vk/.
Jak správně citovat práci
HRDLIČKOVÁ, Barbora. Kvalitativní parametry těstovin z pluchatých pšenic a optimalizace jejich receptur. Č. Budějovice, 2018. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agroekologie - Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Využití minoritních druhů pšenice v ekologickém zemědělství
Anna Maternová -
Pšenice současnosti a minulosti
Kristýna Dědová -
Rozdíly v reologických vlastnostech různých druhů pšenice
Lenka JORDÁKOVÁ -
Porovnání výnosů a nutričních hodnot pšenice jednozrnky, dvouzrnky a špaldy pěstovaných pravěkou technologií
Kateřina Habětínková -
Možnosti zlepšení produkčních parametrů a potravinářské jakosti minoritních druhů pšenice v ekologickém zemědělství
Monika Zrcková -
Mapování a charakterizace lokusů ovlivňujících důležité agronomické znaky pšenice
Adam LAMPAR -
Charakterizace rekombinantní mapovací populace pro mapování genu/genů rezistance k padlí travnímu u pšenice T. monococcum L.
Václav SVOBODA -
Možnosti detekce patogenů rodu Tilletia v osivu pšenice seté a pšenice špaldy
Helena Pištínková
Název
Vložil
Vloženo
Práva