Kvalitativní parametry těstovin z pluchatých pšenic a optimalizace jejich receptur – Bc. Barbora HRDLIČKOVÁ
Bc. Barbora HRDLIČKOVÁ
Master's thesis
Kvalitativní parametry těstovin z pluchatých pšenic a optimalizace jejich receptur
Quality of hulled wheat pasta and optimalization of its recipes
Abstract:
Diplomová práce se zabývá kvalitativními parametry těstovin z pluchatých pšenic a následně optimalizací jejich receptur. V práci jsou použity vzorky z pšenice jednozrnky Triticum monococcum L., pšenice dvouzrnky Triticum dicoccum Schuebl, pšenice špaldy Triticum spelta L. a komerčně využívané pšenice seté Triticum aestivum L. V diplomové práci je hodnocena pekařská kvalita těchto pšenic. Pro pekařskou …moreAbstract:
The diploma thesis deals with qualitative parameters of hulled wheat pasta and consequently optimization of its recipes. The work uses samples of eincorn Triticum monococcum L.,emmer Triticum dicoccum Schuebl, spelt Triticum spelta L. and commercially used bread wheat Triticum aestivum L. The diploma thesis defines the bakery quality of these kinds of wheat. For bakery quality the Kjeldahl method determined …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Petr Konvalina, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HRDLIČKOVÁ, Barbora. \textit{Kvalitativní parametry těstovin z pluchatých pšenic a optimalizace jejich receptur}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2018. Available from: https://theses.cz/id/87q7vk/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
HRDLIČKOVÁ, Barbora. Kvalitativní parametry těstovin z pluchatých pšenic a optimalizace jejich receptur. Č. Budějovice, 2018. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agricultural Ecology
Theses on a related topic
-
Využití minoritních druhů pšenice v ekologickém zemědělství
Anna Maternová -
Pšenice současnosti a minulosti
Kristýna Dědová -
Rozdíly v reologických vlastnostech různých druhů pšenice
Lenka JORDÁKOVÁ -
Porovnání výnosů a nutričních hodnot pšenice jednozrnky, dvouzrnky a špaldy pěstovaných pravěkou technologií
Kateřina Habětínková -
Možnosti zlepšení produkčních parametrů a potravinářské jakosti minoritních druhů pšenice v ekologickém zemědělství
Monika Zrcková -
Mapování a charakterizace lokusů ovlivňujících důležité agronomické znaky pšenice
Adam LAMPAR -
Charakterizace rekombinantní mapovací populace pro mapování genu/genů rezistance k padlí travnímu u pšenice T. monococcum L.
Václav SVOBODA -
Možnosti detekce patogenů rodu Tilletia v osivu pšenice seté a pšenice špaldy
Helena Pištínková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights