Obsah biologicky aktivních látek v zrnu ovsa z produkce konvenčního a ekologického zemědělství – Bc. Lucie Pažoutová
Bc. Lucie Pažoutová
Diplomová práce
Obsah biologicky aktivních látek v zrnu ovsa z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Content of biologically active compounds in oat grain from the production of conventional and organic agriculture
Anotace:
Obilniny jsou nejstarší kulturní plodinou a významným zemědělským produktem dnešní doby. Obiloviny jsou pro lidstvo významným zdrojem energie v podobě sacharidů, dále bílkovin, vlákniny, vitaminů, minerálních a biologicky aktivních látek. Zařazení ovesných produktů do jídelníčku je vhodné jako prevence civilizačních chorob, a to díky antioxidační aktivitě, antidiabetickým, antiaterosklerotickým a imunomodulačním …víceAbstract:
Cereals are the oldest cultivated crop and an important agricultural product today. Cereals are an important source of energy for mankind in the form of carbohydrates, as well as protein, fibre, vitamins, minerals and biologically active substances. The inclusion of oat products in the diet is advisable as a prevention of civilisation diseases due to the antioxidant activity, antidiabetic, antiatherosclerotic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Luboš Paznocht, Ph.D.
- Oponent: Marie Lhotská, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PAŽOUTOVÁ, Lucie. \textit{Obsah biologicky aktivních látek v~zrnu ovsa z~produkce konvenčního a~ekologického zemědělství}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/87ux03/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Nutriční hodnota masozeleninových příkrmů ve výživě kojenců
Sabina Malcová -
Nutriční hodnota vybraných výrobků z ryb s vyšším obsahem polyenových mastných kyselin
Ondřej Bičiště -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu
Ingrid Nierostková -
Nutriční hodnota vybraných rybích výrobků s vyšším obsahem polyenových kyselin a jejich dietologické hodnocení
Katsiaryna Hermanovich -
Nutriční hodnota lipofilních látek v odrůdách českého máku
Alžběta Hroudová -
Vliv kyseliny fytové na nutriční hodnotu potravin
Petra VOJTÍŠKOVÁ -
Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci
Šárka Jonášová
Název
Vložil
Vloženo
Práva