Stanovení texturních vlastností výrobků z brambor – Bc. Daniel Učík
Bc. Daniel Učík
Diplomová práce
Stanovení texturních vlastností výrobků z brambor
Determination of textural properties of potato products
Anotace:
Cílem práce bylo shrnout problematiku texturních vlastností výrobků z brambor, zvolit vhodnou metodiku pro zhodnocení a výsledky zpracovat. Pevnost výrobků z brambor byla hodnocena kompresní metodou a metodou MORS. Síla byla měřena po-mocí přístroje TIRAtest 27 025 s elektronickým záznamem naměřených dat v PC. Vý-robky byly ošetřeny vybranými způsoby, následně vakuově zabaleny a skladovány sta-novenou …víceAbstract:
The aim of the work was to summarize the issue of textural properties of potato products, to choose a suitable methodology for evaluation and to process the results. The firmness of potato products was evaluated by the compression method and the MORS method. The force was measured using a TIRAtest 27 025 instrument with electronic recording of measured data in a PC. The products were treated by selected …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.