Pralinky a variabilita jejich výroby – Michal Pešák
Michal Pešák
Bachelor's thesis
Pralinky a variabilita jejich výroby
Pralines and Variability of their Production
Anotácia:
První části této bakalářské práce je literární rešerše, která se zabývá historií čokolády jako takové, legislativními požadavky, rozdělením kakaovníku na jednotlivé druhy a zpracováním kakaových bobů. Dále jsou v práci zmíněny technologické postupy při výrobě čokoládové hmoty a její nejčastější vady. Závěr je věnován dezertním bonbonům – pralinkám. V rámci praktické části byly vyrobeny pralinky s třemi …viacAbstract:
In a first part of the bachelor's thesis is a research of literature concerning history of chocolate itself, legislative requirements, differentiating of a cocoa tree on particular breeds and processing of cocoa beans. In addition to that are mentioned technological steps of creating chocolate matter, its most common defects. The conclusion is dedicated to dessert candies – pralines. Within a practical …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedúci: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Iva Burešová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Čokoládové cukrovinky a specifika jejich výroby
Zuzana Vodehnalová -
Čokoládové cukrovinky s přidanou hodnotou
Kateřina Týblová -
Čokoládové cukrovinky a jejich specifické vlastnosti
Agáta Uchytilová -
Speciální čokoládové cukrovinky a problematika jejich výroby
Veronika Bednaříková -
Vliv receptury a technologie výroby na kvalitu čokoládových cukrovinek
Veronika Šafránková -
Možnosti inovace náplní u čokoládových cukrovinek
Michaela Franková -
Vliv zpracování a složení náplně čokoládových pralinek na jejich výslednou kvalitu
Vojtěch Neuwirth -
Náplň volnočasových aktivit dětí policistů, kteří se po vzoru svých rodičů, chtějí stát policistou
Lukáš Havránek