Nutriční vlastnosti vybraných nebovinních mlék – Kateřina Rozhonová
Kateřina Rozhonová
Bakalářská práce
Nutriční vlastnosti vybraných nebovinních mlék
Nutritional properties of selected non-bovine milks
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo vytvořit přehled hlavních nutričních složek velbloudího, kobylího a oslího mléka a srovnat jejich chemické složení s mlékem kravským, buvolím, kozím, ovčím a mateřským. Mléka těchto minoritních druhů mohou být v lidské výživě zajímavá nejen svým nutričním přínosem a možnými fyziologickými účinky, jež jsou v současnosti předmětem mnoha výzkumů, ale také pro svou podobnost …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis was to create an overview of the main nutritional components of camel, mare and donkey milk and to compare their chemical composition with cow, buffalo, goat, sheep and breast milk. Milk from these minor dairy species can be attractive for human nutrition not only in terms of their nutritional benefits and possible physiological effects, which are currently the subject …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedoucí: doc. Mgr. Soňa Hermanová, Ph.D.
- Oponent: Stanislava Voběrková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin