Vliv extrakčních podmínek na antioxidační potenciál bylinných extraktů – Lucie Mišeková
Lucie Mišeková
Bachelor's thesis
Vliv extrakčních podmínek na antioxidační potenciál bylinných extraktů
Effect of Extraction Conditions on Antioxidant Potential of Herbal Extracts
Abstract:
Bakalářská práce se v teoretické části zaměřuje na charakteristiku levandule, šalvěje a hřebíčku, na jejich složení, zdravotní účinky, antioxidační aktivitu a využití těchto bylin. Také jsou v práci popsány jednotlivé antioxidanty a metody, které jsou používány ke stanovení antioxidační aktivity a celkového obsahu polyfenolických látek. Praktická část se zaměřuje na spektrofotometrické stanovení antioxidační …moreAbstract:
The theoretical part of the bachelor thesis focuses on the characteristics of lavender, sage and clove, their composition, health effects, antioxidant activity and the utilization of these herbs. The thesis also describes the different antioxidants and the methods used to determine the antioxidant activity and total polyphenolic content. The practical part is focused on the spectrophotometric determination …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MIŠEKOVÁ, Lucie. \textit{Vliv extrakčních podmínek na antioxidační potenciál bylinných extraktů}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/8g3ckh/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Mišeková, Lucie. Vliv extrakčních podmínek na antioxidační potenciál bylinných extraktů. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Food Technology and Assessment / Food Chemistry and Analysis
Theses on a related topic
-
Inhibiční aktivita rostlinných extraktů vůči acetylcholinesteráze a butylcholinesteráze a jejich možné využití při léčbě Alzheimerovy choroby
Pavla Rezková -
Stanovení antimikrobiální a antioxidační aktivity vybraných bylinných extraktů
Adriana Čaková -
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Ovlivnění obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v extraktech rozmarýnu a oregana
Sabina Kuncová -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v koření sumak
Natálie Sonia Měrková -
Návrh algoritmu a realizace řízení ABTS pro trubkový dopravník
Tomáš Valášek -
Možnosti využití ABTS metody v oblasti cereálních technologií
Gabriela KUFOVÁ