Julie Remencová

Bakalářská práce

Uvolňování ftalátů z materiálů a obalů určených pro maso a masné výrobky

Release of phthalates from materials and packaging intended for meat and meat products
Anotace:
Ftaláty (estery kyseliny ftalové) jsou vysoce produkovány ve většině oblastech průmyslových odvětvích světa právě z důvodu jejich dobrých fyzikálně-chemických vlastností. Uplatňují se jako změkčovadla, tj. látky zlepšující mechanické vlastnosti polymerů. Výsledný produkt může obsahovat 10 % až 60 % změkčovadla, které není v polymeru pevně vázáno kovalentní vazbou, a může tedy docházet k jeho uvolňování …více
Abstract:
Phthalates (phthalatic acid esters) are highly produced in most areas world’s industry due to their good physico-chemical properties. They are used as plasticizers, substances improving mechanical properties of polymers. The final product may contain 10 % to 60 % of a plasticizer which is not firmly covalently bound in the polymer and this may be released into the material with which the plastic is …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Oponent: Vlasta Stancová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma