Sladká jídla a nápoje v ruské kuchyni – Marie Dutková
Marie Dutková
Diplomová práce
Sladká jídla a nápoje v ruské kuchyni
(se zaměřením na jazykovou analýzu názvů cukrovinek)
SWEET MEALS AND DRINKS IN RUSSIAN COOKING
Anotace:
Tato práce shrnuje historii a podmínky vývoje ruské národní kuchyně a zaměřuje se především na její sladkou formu. Krátce pojednává také o historii nejvýznamnějších podniků zaměřených na výrobu cukrovinek. Jazyková část práce je věnována názvům cukrovinkářských podniků a vybraných cukrovinek z hlediska jejich motivaceAbstract:
This text summarizes conditions of evolution and history of Russian national cooking. Text is focused on sweet meals and drinks. In this text is mentioned short history of the most important companies in field of sweets production. Linguistic part of this text describes motivation of the names of sweets
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2010
- Vedoucí: Ludmila Stěpanova
- Oponent: Alla Arkhanhelská
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 10. 5. 2010 dostupné: světu
Univerzita Palackého
Filozofická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Filologie / Odborná ruština pro hospodářskou praxi
Práce na příbuzné téma
-
Jazyková analýza ruských chrématonym z tematické oblasti "cukrovinky"
Veronika Frýdlová -
Analysis of e-business start-up project in Russian food import
Ekaterina Khorkina
Název
Vložil
Vloženo
Práva