Rezistence arkobakterů k antibiotikům a tolerance k chemickým látkám a vlivům prostředí – Bc. Kristýna Nagyová
Bc. Kristýna Nagyová
Bachelor's thesis
Rezistence arkobakterů k antibiotikům a tolerance k chemickým látkám a vlivům prostředí
Antimicrobial rezistance of arcobacters and susceptibility to chemicals agents and environmental influences
Abstract:
Práce je zaměřena na význam rodu Arcobacter v potravinářském průmyslu. Zabývá se jejich rezistencí k antimikrobiálním látkám a vlivem vnějších podmínek na jejich přežívání, jako je vliv pH, teploty, aktivity vody, přítomnosti chemických sloučenin a doprovodné mikroflóry, ve srovnání s příbuznými kampylobaktery. Také se zabývá významem rezistentních mikroorganismů a možnými mechanismy rezistence k antibiotikům …moreAbstract:
Work is focused on the importance of the genus Arcobacter in food industry. It deals with their resistance to antimicrobials and the influence of external conditions on their surviving, such as the influence of pH, temperature, water activity, presence of chemical compounds and accompanying microflora, in comparison with related campylobacters. It also examines the importance of resistant organisms …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 6. 2010
Thesis defence
- Date of defence: 1. 9. 2010
- Supervisor: doc. Ing. Jarmila Vytřasová, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NAGYOVÁ, Kristýna. \textit{Rezistence arkobakterů k antibiotikům a tolerance k chemickým látkám a vlivům prostředí}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/8isen0/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Nagyová, Kristýna. Rezistence arkobakterů k antibiotikům a tolerance k chemickým látkám a vlivům prostředí. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Mechanismy rezistence k antimikrobiálním látkám u gramnegativních baktérií
Petra Řezáčová -
Detekce antimikrobiální rezistence u původců sexuálně přenosných infekcí
Pavlína KREJČÍKOVÁ -
Antimikrobiální rezistence a její šíření v potravinovém řetězci
Nikol Maršová -
Výskyt antimikrobiální rezistence u streptokoků (převážně beta-hemolytických) izolovaných z ran pacientů
Daniel Kuropata -
Zavedení metodiky kultivace anaerobních mikroorganismů pro hodnocení ATB rezistence
Eunika GUZNAROVÁ -
Výskyt genů rezistence k tetracyklinu v prostředích s různou mírou antropogenního vlivu
Zuzana STEHLÍKOVÁ -
Identifikace "\kur{Arcobacter}-like species" pomocí PFGE
Lenka Klaudyová -
Změny v taxonomii "\kur{Arcobacter}-like species"
Michaela Kašparová