Aneta Špiláčková
Bachelor's thesis
Glykemický index potravin a jeho stanovení
Glycaemic index of food and its determination
Abstract:
Cílem této práce bylo vypracovat literární rešerši na dané téma se zaměřením na analytické metody odhadu glykemického indexu potravin. Tato bakalářská práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. První kapitola popisuje obecnou charakteristiku glykemického indexu a faktory, které ovlivňují glykemický index potravin. V této kapitole je popsáno jaký vliv mají potraviny s nízkým a vysokým glykemickým …moreAbstract:
The purpose of this thesis was to elaborate a literature recherche on a given theme with focus on analytical methods to estimate the glycaemic index of food. This bachelor thesis is divided into three main chapters. First chapter describes general characteristics of glycaemic index of foods and influencing factors. In this chapter states the influence of high and low glycaemic index foods on health …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Reader: Monika Sabolová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠPILÁČKOVÁ, Aneta. \textit{Glykemický index potravin a jeho stanovení}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/8jcjdm/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Glykemický index a jeho využití ve sportu
Vendula Gajdová -
Glykemický index potravin a jeho aplikace a omezení
Markéta Školoutová -
Glykemický index potravin
Gabriela Knosová -
Konzumace potravin s ohledem na jejich glykemický index
Lucie Brzybohatá -
Modelování mikroprostředí CLL in vitro a in vivo
Soňa Kadáková -
In vivo a in vitro analýza enzymatické aktivity sestřihových isoforem lidské demetylázy RNA
Linda Kašiarová -
Pohyb eugregarin (Apicomplexa) v in vivo a in vitro podmínkách
Hana Hřebíčková -
Metody in vitro a in vivo pro hodnocení poškození DNA ve studiích lidského biomonitoringu
Anna Alaxinová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights