Využití sloučenin rhodia a redoxních enzymů v amperometrických biosenzorech – Ing. Jan Soukup
Ing. Jan Soukup
Master's thesis
Využití sloučenin rhodia a redoxních enzymů v amperometrických biosenzorech
Applicability of Rhodium Compounds and Redox Enzymes in Amperometric Biosensors
Anotácia:
Práce se zabývá využitím sloučenin rhodia a redoxních enzymů v amperometrických biosenzorech. Studiu vlastností bylo podrobeno rhodium, oxid rhodičitý, oxid rhoditý a (chlorobis(2-fenylpyridin)rhoditý dimer. Dále byly studovány imobilizační techniky s enzymem glukóza oxidáza. Získané poznatky byly využity pro konstrukci nové uhlíkové tištěné elektrody modifikované oxidem rhodičitým a imobilizovaným …viacAbstract:
This work deals with appliacability of rhodium compounds and enzymes in amperometric biosensors. Rh, RhO2, Rh2O3 and (chlorobis(2-phenyl-pyridin)rhodium III dimer were studied for research of their properties. Subsequently various immobilization techniques were tested on enzyme glucose oxidase. Obtained knowledges were used for construction of new screen printed carbon electrode modified by RhO2 and …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2008
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2008
- Vedúci: Ing. Petr Kotzian
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Soukup, Jan. Využití sloučenin rhodia a redoxních enzymů v amperometrických biosenzorech. Pardubice, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs