Bc. Michaela Kurková

Diplomová práce

Vliv přídavku vody na texturní charakteristiky pečiva

The effect of water addition on bread textural characteristics
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vlivem různých přídavků vody a doby hnětení na texturní vlastnosti bezlepkového rýžového pečiva bez aditiv. Pro výrobu pečiva byla použita hladká rýžová mouka. Každá receptura obsahovala jiný přídavek vody a byla hnětena po různou dobu. Vzorky byly po upečení analyzovány na texturometru. Vliv přídavku vody na texturu pečiva je prokazatelný, zatímco vliv doby hnětení není zcela …více
Abstract:
This diploma thesis is focused on the effect of water addition and kneading time on textural characteristics of an additive-free & gluten-free rice bread. Fine milled rice flour was used for breadmaking. Each recipe contained different amount of water and was kneaded for different time. The samples were analyzed on texture analyzer after baking. The effect of water addition on the bread texture was …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kurková, Michaela. Vliv přídavku vody na texturní charakteristiky pečiva. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin