Jak levné je jíst maso? Analýza nákladů, energetické efektivnosti a environmentálních souvislostí různých druhů stravy – Mgr. Michaela Čermáková
Mgr. Michaela Čermáková
Bachelor's thesis
Jak levné je jíst maso? Analýza nákladů, energetické efektivnosti a environmentálních souvislostí různých druhů stravy
How Cheap is Meat? Analysis of Costs, Energy Efficiency and Environmental Implications of Different Dietary Patterns
Anotácia:
Tato práce se zabývá energetickou efektivitou, environmentálními souvislostmi a náklady spojenými s různými stravovacími vzorci v ČR - konvenčním, vegetariánským a veganským. Za cíl si klade zjistit, zda (popř. jakou měrou) je konvenční stravovací vzorec ČR oproti alternativním stravovacím vzorcům (vegetariánství a veganství) energeticky efektivní, jaké jsou rozdíly v environmentálních dopadech a jaké …viacAbstract:
This thesis deals with energy efficiency, environmental aspects and other costs which are connected with different dietary patterns in the Czech Republic. Its aim is to find out whether and to what extent is conventional dietary pattern of the Czech Republic energy efficient, what are its the environmental implications and other costs in comparison with alternative dietary patterns (vegetarian and …viacKľúčové slová
Stravovací vzorce konvenční stravovací vzorec vegetariánský stravovací vzorec veganský stravovací vzorec energetická efektivita environmentální souvislosti náklady environmentální udržitelnost Dietary patterns conventional dietary pattern vegetarian dietaty pattern vegan dietary pattern energy efficiency environmental aspects costs environmental sustainability
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2008
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/f0d3e/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2008
- Vedúci: Ing. Zbyněk Ulčák, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Radim Lokoč
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČERMÁKOVÁ, Michaela. \textit{Jak levné je jíst maso? Analýza nákladů, energetické efektivnosti a environmentálních souvislostí různých druhů stravy}. Online. Bakalárska práca. Brno: Masarykova univerzita, Faculty of Social Studies. 2008. Dostupné z: https://theses.cz/id/8n2zqz/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasaryk University
Faculty of Social StudiesBachelor programme / odbor:
Environmental Humanities / Environmental Studies
Práce na příbuzné téma
-
Green human resource management and corporate environmental performance in the hotel industry
Tan Nhat Pham -
Customers' awareness and attitude toward environmental corporate social responsibility
Yu-Hsin Cheng -
The Importance of Empowerment for Environmental education: A Case study in Czech Free Democratic School
Róza Fadrná -
Environmental sustainability reporting and practices of Publicly Traded Companies in Czech Republic
Katarína Suchoňová -
Jak levné je jíst maso? Analýza nákladů, energetické efektivnosti a environmentálních souvislostí různých druhů stravy
Michaela Čermáková -
Jak levné je jíst maso? Analýza nákladů, energetické efektivnosti a environmentálních souvislostí různých druhů stravy
Michaela Čermáková -
Jak levné je jíst maso? Analýza nákladů, energetické efektivnosti a environmentálních souvislostí různých druhů stravy
Michaela Čermáková -
Jak levné je jíst maso? Analýza nákladů, energetické efektivnosti a environmentálních souvislostí různých druhů stravy
Michaela Čermáková