Microgreens - jako perspektivní funkční potravina – Bc. Adam Fuchsbauer
Bc. Adam Fuchsbauer
Diplomová práce
Microgreens - jako perspektivní funkční potravina
Microgreens - as a promising functional food
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi obohacení vybraných druhů microgreens o hořčík. Bylo vybráno šest druhů, a to bazalka, řeřicha, brokolice, hořčice, slunečnice a okurka. Bylo pracováno se šesti variantami roztoku MgSO4 o koncentracích 0,1%; 0,2%; 0,3%; 0,4%; 0,5% a 1 % + kontrola. Následně byl hodnocen vliv aplikace Mg na výtěžek biomasy, délku rostlin, vitamin C, flavonoidy, celkové fenoly …víceAbstract:
This thesis investigates the possibilities of magnesium enrichment of selected microgreens species. Six species of plants suitable for cultivation as microgreens were selected: basil, watercress, broccoli, mustard, sunflower and cucumber. Six variants of MgSO4 solution were worked with concentrations of 0.1%; 0.2%; 0.3%; 0.4%; 0.5%; and 1% + control. Subsequently, the effect of Mg application on biomass …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Aleš Jezdinský, Ph.D.
- Oponent: Kristína Petříková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Analýza trhu s magnesiem
Jana Půčková