Vedlo by zavedení spotřební daně na zdraví škodlivé potraviny v tuzemsku ke změně spotřebitelských preferencí obyvatel? – Veronika NOSKOVÁ
Veronika NOSKOVÁ
Master's thesis
Vedlo by zavedení spotřební daně na zdraví škodlivé potraviny v tuzemsku ke změně spotřebitelských preferencí obyvatel?
Would the introduction of an excise duty on junk food in the domestic lead to a change in the consumer preferences of the population?
Abstract:
Diplomová práce se zabývá dopadem případného zavedení spotřební daně na zdraví škodlivé potraviny v tuzemsku na spotřebitelské preference obyvatel. Kromě zdanění jsou sledovány další, nyní již neekonomické nástroje vlády, u kterých je rovněž zkoumán jejich vliv na spotřebitelské preference. Pro naplnění cíle práce byl uskutečněn primární sběr dat formou dotazníkového šetření, kdy základní soubor tvořili …moreAbstract:
The thesis deals with the impact of the possible introduction of excise duty on harmful food in the Czech Republic on the consumer preferences of the population. Besides taxing, the thesis follows up other uneconomical instruments of government and their influence on consumer preferences. In order to meet the objective of the thesis, the primary data collection was carried out in the form of a questionnaire …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 4. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Slavomíra Svátková, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NOSKOVÁ, Veronika. \textit{Vedlo by zavedení spotřební daně na zdraví škodlivé potraviny v tuzemsku ke změně spotřebitelských preferencí obyvatel?}. Online. Master's thesis. Ústí nad Labem: University of Jan Evangelista Purkyně in Ústí nad Labem, Faculty of Social and Economic Studies. 2021. Available from: https://theses.cz/id/8ot3cu/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
NOSKOVÁ, Veronika. Vedlo by zavedení spotřební daně na zdraví škodlivé potraviny v tuzemsku ke změně spotřebitelských preferencí obyvatel?. Ústí nad Labem, 2021. diplomová práce (Ing.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Fakulta sociálně ekonomická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Fakulta sociálně ekonomickáJAN EVANGELISTA PURKYNĚ UNIVERSITY IN ÚSTÍ NAD LABEM
Faculty of Social and Economic StudiesMaster programme / field:
Economics and Management / Economics and Management
Theses on a related topic
-
Spotřebitelské preference a zdravý životní styl žáků základní školy v okrese Šumperk
Eva Faulhammerová -
Spotřebitelské preference seniorů v rámci zdravého životního stylu
Denisa Pažitková -
Spotřebitelské preference rodičů dětí základních škol v rámci zdravého životního stylu
Anna Vojtěchovská -
Preference a spotřebitelské chování vegetariánů při nákupu potravin
Hana Smýkalová -
Trendy ovlivňující spotřebitelské preference ve vybraném trhu
Iveta Hotovcová -
Faktory ovlivňující spotřebitelské preference při nákupu a spotřebě ryb
Pavel Staveník -
Funkční potraviny ve výživě člověka
Veronika ZEVLOVÁ -
Vliv vybraných látek v potravinách živočišného původu na rozvoj civilizačních chorob
Jana ZÁHORKOVÁ