Barbara Hladíková
Bachelor's thesis
Dekorativní gastronomie (carving)
Decorative gastronomy (carving)
Abstract:
V bakalářské práci se snažím vysvětlit pojem dekorativní gastronomie neboli kuchařská a cukrářská artistika. Jedním z oborů je carving – vyřezávání ovoce a zeleniny. V teoretické části popisuji jeho dávnou historii, techniku, suroviny a jejich uchovávání a kurzy. Dále zde popisuji používané speciální nástroje, jimiž jsou drobné nožíky a dlátka různých profilů. V analytické části, se snažím porovnat …moreAbstract:
In my bachelor´s dissertation I try to explain the concept of decorative gastronomy or culinary art. One of the fields is carving - fruits and vegetables carving. The theoretical part is about its long history, technique, raw materials and their storage and courses. Furthermore, I describe the use of special tools, which are small knives and chisels of various profiles. In the analytical part, I try …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2013
Identifier:
http://is.vsh.cz/th/11322/vsh_b/
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2013
- Supervisor: Ing. Blanka Zimáková
- Reader: Ing. Věra Vyhnisová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / field:
Gastronomy, Hotel Management and Tourism / Hospitality Management
Theses on a related topic
-
Thai underutilized fruit and vegetable species as a potential sources of antioxidants, minerals and vitamins: a literature review
Kateřina Berková -
Vegetable and Fruit waste as a source of biogas: Case of Ipokia, Nigeria
Opeyemi Oshundaro -
Analysis of Fruit and Vegetable Markets in the Republic of Moldova
Igor Moscovciuc -
Ovoce a zelenina a výživa seniorů
Markéta Vorlíčková -
Ovoce a zelenina v českých obchodech pod vlivem globalizace
Daniel Žák -
Ovoce a zelenina jako zdroje vlákniny a minerálních látek v systému školního stravování
Filip ZDENĚK -
Ovoce a zelenina ve výživě dětí předškolního věku
Hana Müllerová -
Význam konzumace zeleniny a ovoce: příjem zeleniny a ovoce u vojáků z povolání
Filip PLECHÁČEK