Barbara Hladíková

Bachelor's thesis

Dekorativní gastronomie (carving)

Decorative gastronomy (carving)
Abstract:
V bakalářské práci se snažím vysvětlit pojem dekorativní gastronomie neboli kuchařská a cukrářská artistika. Jedním z oborů je carving – vyřezávání ovoce a zeleniny. V teoretické části popisuji jeho dávnou historii, techniku, suroviny a jejich uchovávání a kurzy. Dále zde popisuji používané speciální nástroje, jimiž jsou drobné nožíky a dlátka různých profilů. V analytické části, se snažím porovnat …more
Abstract:
In my bachelor´s dissertation I try to explain the concept of decorative gastronomy or culinary art. One of the fields is carving - fruits and vegetables carving. The theoretical part is about its long history, technique, raw materials and their storage and courses. Furthermore, I describe the use of special tools, which are small knives and chisels of various profiles. In the analytical part, I try …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2013

Thesis defence

  • Date of defence: 3. 6. 2013
  • Supervisor: Ing. Blanka Zimáková
  • Reader: Ing. Věra Vyhnisová

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze