Ivo Havlíček
Bachelor's thesis
Stanovení vlákniny u netradičních mouk
Determination of Fiber in Non-Traditional Flours
Abstract:
V teoretické části bakalářské práce je legislativně vymezen pojem mouka, charakterizovány netradiční zdroje pro výrobu mouky: banány, dýně, réva vinná, ostropestřec mariánský a len setý. Dále je definován pojem vláknina, popsány její frakce a benefity vyplývající z konzumace vlákniny. Praktická část zahrnuje stanovení sušiny, popela, hrubé, neutrálně-detergentní, acido-detergentní vlákniny a stravitelnost …moreAbstract:
In the theoretical part of the bachelor thesis the concept of flour is legislatively defined, non-traditional sources of fiber are characterised such as bananas, pumpkins, grapevine, milk thistle and flax. Furthermore, the term dietary fiber is defined, its fractions, and the benefits resulting from the consumption of fiber are described. The practical part includes the determination of the dry matter …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Havlíček, Ivo. Stanovení vlákniny u netradičních mouk. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Food Technology and Assessment / Gastronomy Technology
Theses on a related topic
-
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková -
Efektivní bachorová degradovatelnost neutrálně detergentní vlákniny u přežvýkavců
Ondřej KOUKOL -
Stanovení vlákniny a pektinu v komerčních vzorcích vlákniny
Kamila Blahůšková -
Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic
Jitka Hutařová -
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková -
Srovnání kvality proteinu psích granulí na základě in vitro stravitelnosti proteinu
Adéla Kůrková -
In vitro trávení pšenice a pšeničných výrobku a jeho vliv na obsah karotenoidů
Kateřina Mysíková -
In vitro toxické účinky derivátů Amaryllidaceae alkaloidů na buňky střevního epithelu
Sára Horáková