Vlivy působící na celkovou jakost výsekového masa a odchylky jakosti – Adéla Kolísková
Adéla Kolísková
Bakalářská práce
Vlivy působící na celkovou jakost výsekového masa a odchylky jakosti
Influences affecting the overall quality of ground meat and quality deviations
Anotace:
Téma zahrnuje definici pojmu maso, také je zde uvedena jeho spotřeba v posledních letech. Rovněž se zabývám chemickým složením a vysvětlením pojmu jakost, která je výsledkem devíti jakostních charakteristik. Dále jsou zde popsány faktory, které výslednou jakost masa ovlivňují. Faktory lze rozdělit na intravitální a postmortální. Podrobněji jsou popsány postmortální procesy a jatečné zpracování, které …víceAbstract:
The term meat is defined in the bachelor's thesis, and its consumption in recent years is also listed here. I also deal with the chemical composition and explanation of the concept of quality, which is the result of nine quality characteristics. Furthermore, the factors that influence the final quality of the meat are described here. Factors can be divided into intravital and postmortem. Postmortem …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňující postmortální zrací procesy vepřového masa.
Štěpán Zajíček -
Faktory ovlivňující průběh postmortální změn v mase
Michaela Seilerová -
Vliv postmortálních změn na organoleptické charakteristiky masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Kristýna Steiningerová -
Vliv různých typů porážecích linek na výskyt vad vepřového masa (PSE)
Lenka ČERNÁ -
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa.
Jolana Jiráková -
Charakteristika svalových vláken ve vztahu ke kvalitě masa
Michaela Myšková -
Pokrok v omezování jakostních odchylek vepřového masa
Lucie Mitlenerová -
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa
Veronika Stará