Vliv podmínek zpracování suroviny na průběh výroby a výsledný mlékárenský produkt – Ing. Daniela Strnadová
Ing. Daniela Strnadová
Disertační práce
Vliv podmínek zpracování suroviny na průběh výroby a výsledný mlékárenský produkt
The influence of raw material conditions to the manufacturing process and the resulting diary product
Anotace:
První část práce se zabývá ovčím a kozím mlékem a studiem, zda je možné ho podchlazovat či zamrazovat po určitou dobu a později použít pro výrobu sýrů bez ovlivnění průběhu výroby a výtěžnosti. Podle výsledků můžeme doporučit zamrazení ovčího mléka v běžném domácím mrazáku, při teplotě -18 °C po dobu až 3 měsíců, v případě že mléko bude použito na výrobu čerstvého sýra. Zamrazení mléka by dalo farmářům …víceAbstract:
The first part deals with sheep milk. We investigated whether undercooling or freezing of milk for some period of time is possible in order to use this milk for cheese production without affecting the course of production and yielding of cheese. Based on our results we can recommend freezing of sheep milk in a common freezer with the temperature of -18°C for the period of 3 months in case the milk …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 1. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
- Oponent: Juraj Čuboň, externi, Lenka Kouřimská, externi, Eva Samková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů
Práce na příbuzné téma
-
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Bára Bažantová -
Vliv dvojstupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček během skladováni
Nela Švajdová -
Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování
Eva Janošíková -
Mikrobiologické parametry tvarohu a jejich změny v průběhu skladování
Anna Jiránková -
Vliv furcellaranu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů během skladování
Denisa Záblacká -
Vliv skladování na jakost sterilovaných tavených sýrů s příchutí
Anna Sklenaříková -
Vliv dvouletého skladování na jakost tavených sýrů
Martina ZVONKOVÁ -
Jakostní parametry dlouhozrajících sýrů v průběhu výrobního procesu a zrání sýrů
Zuzana Leischnerová
Název
Vložil
Vloženo
Práva