Ing. Daniela Strnadová

Doctoral thesis

Vliv podmínek zpracování suroviny na průběh výroby a výsledný mlékárenský produkt

The influence of raw material conditions to the manufacturing process and the resulting diary product
Abstract:
První část práce se zabývá ovčím a kozím mlékem a studiem, zda je možné ho podchlazovat či zamrazovat po určitou dobu a později použít pro výrobu sýrů bez ovlivnění průběhu výroby a výtěžnosti. Podle výsledků můžeme doporučit zamrazení ovčího mléka v běžném domácím mrazáku, při teplotě -18 °C po dobu až 3 měsíců, v případě že mléko bude použito na výrobu čerstvého sýra. Zamrazení mléka by dalo farmářům …more
Abstract:
The first part deals with sheep milk. We investigated whether undercooling or freezing of milk for some period of time is possible in order to use this milk for cheese production without affecting the course of production and yielding of cheese. Based on our results we can recommend freezing of sheep milk in a common freezer with the temperature of -18°C for the period of 3 months in case the milk …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 1. 2016

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
  • Reader: Juraj Čuboň, externi, Lenka Kouřimská, externi, Eva Samková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses 8udj55 8udj55/3
27/1/2016
Folders
Files
Halíčková, K.
27/1/2016
Halíčková, K.
27/1/2016
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.