Vliv podmínek zpracování suroviny na průběh výroby a výsledný mlékárenský produkt – Ing. Daniela Strnadová
Ing. Daniela Strnadová
Doctoral thesis
Vliv podmínek zpracování suroviny na průběh výroby a výsledný mlékárenský produkt
The influence of raw material conditions to the manufacturing process and the resulting diary product
Abstract:
První část práce se zabývá ovčím a kozím mlékem a studiem, zda je možné ho podchlazovat či zamrazovat po určitou dobu a později použít pro výrobu sýrů bez ovlivnění průběhu výroby a výtěžnosti. Podle výsledků můžeme doporučit zamrazení ovčího mléka v běžném domácím mrazáku, při teplotě -18 °C po dobu až 3 měsíců, v případě že mléko bude použito na výrobu čerstvého sýra. Zamrazení mléka by dalo farmářům …moreAbstract:
The first part deals with sheep milk. We investigated whether undercooling or freezing of milk for some period of time is possible in order to use this milk for cheese production without affecting the course of production and yielding of cheese. Based on our results we can recommend freezing of sheep milk in a common freezer with the temperature of -18°C for the period of 3 months in case the milk …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 1. 2016
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
- Reader: Juraj Čuboň, externi, Lenka Kouřimská, externi, Eva Samková, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
STRNADOVÁ, Daniela. \textit{Vliv podmínek zpracování suroviny na průběh výroby a výsledný mlékárenský produkt}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2016. Available from: https://theses.cz/id/8udj55/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyDoctoral programme / field:
Chemistry and Food Technology / Properties and Processing of Agricultural Materials and Products
Theses on a related topic
-
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Bára Bažantová -
Vliv dvojstupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček během skladováni
Nela Švajdová -
Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování
Eva Janošíková -
Mikrobiologické parametry tvarohu a jejich změny v průběhu skladování
Anna Jiránková -
Vliv furcellaranu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů během skladování
Denisa Záblacká -
Jakostní parametry dlouhozrajících sýrů v průběhu výrobního procesu a zrání sýrů
Zuzana Leischnerová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights