Are weeds an enemy or a multipurpose resource? An ethnobotanical perspective – Zuzana Rottová
Zuzana Rottová
Bakalářská práce
Are weeds an enemy or a multipurpose resource? An ethnobotanical perspective
Abstract:
Modern conventional agriculture relies on high input monoculture farming of few domesticated food crops, resulting in decreased dietary diversity and poor nutritional security in the diets of people in developing countries. Weedy species of plants are mostly regarded as harmful to the effectivity of agriculture, yet they represent an easily accessible source of nutrition for rural population. This …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Zbyněk Polesný, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ROTTOVÁ, Zuzana. \textit{Are weeds an enemy or a multipurpose resource? An ethnobotanical perspective}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/8uw5na/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíBakalářský studijní program:
Tropické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Ethnobotany of wild edible plants in Huu Lien Nature Reserve, Vietnam
Eva Križanová -
Ethnobotanical review of wild edible plants used in Czechia with special reference to non-native species
Kateřina Šimková -
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera -
Food self-sufficiency relation to the level of countries food security
Pavel Samoilenko -
Quantification of Food Loss and Food Waste in the Philippines
Anieluz Concepcion PASTOLERO -
Sustainable practices in vegan restaurants in Yogyakarta regarding food sourcing, food packaging and waste
Bianka ORENDÁŠOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva