Zdeněk Řihák
Bakalářská práce
Hyperoxidace moštu
Hyperoxidation of grape must
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá hyperoxidací hroznového moštu a jeho vlivem na senzorický a chemický rozbor výsledných vín. Literární část pojednává o oxidačních enzymech zodpovědných za oxidační procesy v moštu. Také popisuje fenolické látky jako substráty pro oxidační enzymy a látky které úzce souvisí s těmito reakcemi. Předmětem výzkumu byla hyperoxidace celkem 3 moštů révy vinné, tyto mošty byli …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the hyperoxidation of grape must and its influence on the sensory and chemical analysis of the resulting wines. The literary part is about enzymes responsible for oxidation processes in must. It also describes phenolic substances as substrates for this oxidative enzymes and substances related to these reactions. The subject of the study was hyperoxideation of 3 grape …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Hyperoxidace moštu při výrobě bílých vín
Jana Böhmová -
Role of reactive oxygen species in cell differentiation
Roman Konopka